JANKOVA vyprávění o čokoládě

Historie čokolády aneb hořkosladký příběh

Čokoláda. Někdy sladká, jindy hořká, vždycky ale vynikající. Když se teda umí. A právě tenhle hořkosladký příběh rozhodně stojí za sdílení. I za přečtení. Než se totiž dostala k ná...

JANEK hostem Lucie Výborné: Děláme jen to, co nám doopravdy chutná

Na začátku prosince jsme v Čokoládovna JANEK přivítali vzácnou návštěvu. Milá a usměvavá Lucie Výborná mě vyzpovídala ve svém pořadu na Radiožurnálu. Co všechno jsem prozradil...

Jaké složení má mít bílá čokoláda

Hlavně krátké. Ani tady se žádné překvapení nekoná. Opakujeme to sice pořád, ale tak to prostě u kvalitní čokolády je. Pozor ale, bílá čokoláda není jen jakási odbarvená hmota. Neb...

Jaké složení má mít hořká čokoláda

… abyste si pochutnali? Na obalech najdete ledacos. Některé seznamy složení se dokonce podobají románům. Což je vlastně škoda. My vám teď totiž ukážeme, že víc vždycky neznamená lí...

Jak chutná nugát?

Lepší otázka by možná byla – jak chutnat má. Proč? Protože ten poctivý, ještě krájený a plný chuti, už dávno vystřídaly nejrůznější náhražky. Fígle a triky, jak na výrobě ušetřit. ...

Tajemství kakaového bobu

Seznamte se, tohle je kakaový bob. Nejdůležitější surovina našich čokolád (hned po naší lásce, samozřejmě). Bez něj by JANEK nebyl tak lahodný. A vlastně by nebyl vůbec. Kde se ...

Co je ruby čokoláda?

Všichni známe čokoládu hořkou, mléčnou nebo bílou. Možná ale zaznamenali nebo dokonce ochutnali růžovou čokoládu.  Co je ruby čokoláda Ruby čokoláda, známá taktéž ...

Jak nejlépe objednat čokoládu ONLINE

Vážení zákazníci, v těchto nelehkých dnech nadále fungujeme a snažíme se vám vyjít maximálně vstříc. Čokoládovna JANEK jede na plný výkon! Naše opatření Zvýšili jsme hygien...

JANEK peče soufflé

Díky tomu, že jsme použili francouzský název, zníme jako praví gurmáni. Ale když my tenhle recept fakt milujeme a trochu toho gurmánství si odepřít nemůžem. Místo soufflé navíc kli...

Aby se čokoláda rozplývala na jazyku

Čokoláda není pochoutka. Čokoláda je zážitek. Umění. Zaplaví vás bohatostí chutí, naplní každý chuťový pohárek. A nebo se taky jen rozteče a zmizí dřív, než řeknete JANEK. Jak te...

Proč je čokoláda lepší než první pusa?

První lásky, první pusy. Občas to přijde už ve školce, jindy se na to čeká „celou věčnost“. Všichni známe povídačky o motýlcích v břiše a sladké vzpomínce na celý život. Jenže...

No pain, no gain obalené v čokoládě?

Nebudeme vás krmit. Po čokoládě svaly nerostou a břicho samo nezmizí. Zkoušeli jsme a nefunguje to. Tohle není instantní návod na hubnutí, který doporučuje 9 trenérů z 10. Tohle je...

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné