Příběh JANKA z Uherského Brodu
Na řeči nás neužije. Tak nějak za nás radši necháváme mluvit tabulky. Hlavně ty čokoládové. Ale víme, že představit se sluší.
2023
2019
Tak tedy – od roku 2015 jsme oficiálně čokoládovnou. Českou, poctivou a domácí. To znamená, že si u nás všechno tvoříme sami. Že si pečlivě vybíráme jen ty nejkvalitnější suroviny a že to od nás pak tak nějak líp chutná.
Není nás moc, ale zvládáme toho až až. Od těch nejdrobnějších pralinek po hromady firemních čokolád na zakázku. Hořké, mléčné, s ovocem i solí. Různé, ale pro nás vlastně pořád stejné. Nerozlišujeme co, s čím a pro koho. Děláme jediné. Děláme totiž čokoládu bez výmluv.
Pojďme se společně podívat na to, jak jsme JANKA budovali. Přestože se snažíme neustále dívat do budoucnosti, nesmíme zapomenout ani na minulost. Bylo to náročné. První dva roky byly vůbec ty nejtěžší. V následujících letech se ale k nám přidali naši kamarádi, přijali jsme prvního zaměstnance a kromě výroby čokolády jsme zvelebovali pronajatý areál stavebními úpravami a vybavením. Tomu je tak dodnes. Zažívali jsme spoustu poprvé a postupně realizovali naše vize. Z prachu, dřiny a potu, bez počátečního kapitálu, jen díky neuvěřitelnému nasazení a touze vybudovat ryze českou čokoládovnu. O tom se dočtete v tomto článku na našem blogu.
Děkujeme všem, co nám na naší cestě pomáhají třeba nákupem. Náš cíl je i nadále na sobě pracovat. Vyrábět čokoládu nejlépe, jak to umíme, a hlavně vybudovat ryze českou čokoládovnu, která bude mít světové zázemí.
A to by nebyl JANEK, aby se to nepovedlo.
Hlavní JANKOVY tváře
Vlastimil Urbanec
Hlava, v které se to všechno tenkrát zrodilo. Stačily tři týdny v nizozemské čokoládovně a měl jasno. Český trh potřebuje trochu rozdmýchat. Zpražit. Dodnes strávil tisíce hodin ponořený v čokoládě. Přebíral, ochutnával, učil se. A díky tomu se stal skutečným mistrem svého řemesla. Ty nejkvalitnější kakaové boby nejen precizně vybere, ale taky bezchybně zpracuje. Veškerá naše čokoláda tak nese právě jeho rukopis. A myšlenku.
Aneta Durďáková
Náš čokoládový jemnocit a bystroočko. Spojuje kreativitu s precizností a sebemenší detail je pro ni obrovsky důležitý. Proto má vždycky poslední slovo. Hlavně když se řeší, jak ty naše čokolády budou vypadat. A naše pralinky a lanýže? Ty se rodí právě v její hlavě. A taky pod jejíma rukama. Každý kousek je díky tomu unikát. Chutí i designem.
Václav Durďák
Tak trochu kalkulačka, tak trochu manažer. Nekonečná studnice nápadů a taky ten, co nakonec stojí za jejich realizací. Bez něj by se žulové kameny našeho melanžéru snad už ani neroztočily. Zkrátka se stará o to, aby se zbytek týmu mohl v klidu starat o čokoládu.
Michal Smělík
Naše hlavní spojka se světem. Přesně ví, kdy kam poslat jakou tabulku. Pokud přijdete do nějakého obchůdku a zavoní tam naše čokoláda, tak je to právě jeho zásluha.
Za ty roky jsme naše čokolády vyvezli všude možně