Kokosový cukr
Pro zdravější sladkosti - kokosový cukr od JANKA. Přirozená sladkost s dopravou zdarma při nákupu nad 1 500 Kč.
Hmotnost
Ingredience
Kokosový cukr
Nízký glykemický index, vysoký chuťový standard. Oslaďte si život mízou z květů kokosových palem. JANEK tak sladí taky. A je to znát.
Oslaďte si život zase trochu jinak
V čem je kokosový cukr jiný? Sladí o něco méně než běžný cukr – nejčastěji se přirovnává k třtinovému. Je přírodní, takže jeho sladivost se může kus od kusu mírně lišit. Záleží na tom, kde palmy rostly, jak dlouho se cukr připravoval nebo jak moc zrovna pršelo. V chuti můžete cítit jemné stopy karamelu, což je lahoda.
Jak se kokosový cukr připravuje?
Abychom to zjistili, musíme se vrátit zpátky na stromy. Přesněji na kokosové palmy. Kokosová míza ze získává z květů, které se naříznou a tuhle tekutou sladkou tekutinu produkují. Přebytečná voda z mízy se za stálé teploty vypaří a zbylý syrup se nechá lehce zkaramelizovat. Tím vznikne typicky hnědá barva. Tenhle "karamel" se pak usuší a zabalí. No a pak už se s ním jen sladí.
🍫TIP: Oslovte své chuťové buňky s naší unikátní selekcí čokoládových specialit! Vyzkoušejte třeba arašídovou čokoládu, fenyklovou čokoládu, chilli čokoládu nebo delikátní nugátovou čokoládu. Osobně nás můžete navštívit v JANKOVO prodejně v Praze nebo zakoupit naše produkty v jedné ze stovek partnerských prodejen.
🍫 Přečtěte si naše články o čokoládě:
- Jaká má být čokoláda na vaření a co s ní?
- Historie čokolády aneb hořkosladký příběh
- Jaké má mít kakao složení?
- Jak chutná nugát?
- Máme nový produkt! JANKOVU čokoládovou tyčinku plnou oříšků