Kokosový cukr
Dostali jste chuť na poctivý kokosový cukr od JANKA?
#tag
Hmotnost
Ingredience
Kokosový cukr
Nízký glykemický index, vysoký chuťový standard. Oslaďte si život mízou z květů kokosových palem. JANEK tak sladí taky. A je to znát.
Oslaďte si život zase trochu jinak
V čem je kokosový cukr jiný? Sladí o něco méně než běžný cukr – nejčastěji se přirovnává k třtinovému. Je přírodní, takže jeho sladivost se může kus od kusu mírně lišit. Záleží na tom, kde palmy rostly, jak dlouho se cukr připravoval nebo jak moc zrovna pršelo. V chuti můžete cítit jemné stopy karamelu, což je lahoda.
Jak se kokosový cukr připravuje?
Abychom to zjistili, musíme se vrátit zpátky na stromy. Přesněji na kokosové palmy. Kokosová míza ze získává z květů, které se naříznou a tuhle tekutou sladkou tekutinu produkují. Přebytečná voda z mízy se za stálé teploty vypaří a zbylý syrup se nechá lehce zkaramelizovat. Tím vznikne typicky hnědá barva. Tenhle "karamel" se pak usuší a zabalí. No a pak už se s ním jen sladí.
Oblíbené filtry z kategorie kakaové produkty: kakaové boby, kakaové máslo, kakaové nibsy, kakao, kakaové nápoje, horká čokoláda a kakaové slupky