Časté dotazy

Co je to Bean to bar čokoláda?

Kdybyste hledali lingvistický výklad, tak u Bean to bar jde o anglický výraz znamenající od bobu po tabulku. A fakticky to je vlastně úplně stejné. Od začátku do konce je to v našich rukách. Kakaové boby přímo od farmářů pečlivě přebereme. Pražíme, meleme, temperujeme a nakonec odléváme čokoládu. Takovou, co se vám rozplyne na jazyku a zaplní každý chuťový pohárek. Jak to víme? Protože si to všechno děláme sami. 

Bean%20to%20bar%20%C4%8Dokol%C3%A1da

Jak si čokoládu co nejlépe vychutnat?

V klidu. Nekousat. Nechat ji rozpustit na jazyku a vychutnat si její tóny. Proč? Chuť vnímáme pohárky na jazyku. Jazyk máme v ústech. Pokud čokoládu rozkoušete a spolykáte, v puse si moc dlouho nepobude. A pohárky tak zůstanou poloprázdné. Každá chuť má navíc na jazyku své místo. Sladkou si nejvíce užijete špičkou, hořkost zase až úplně vzadu.

jak_si_vychutnat_cokoladu

Jak skladovat čokoládu?

Tady platí klasická poučka o suchu, chladu a tmě. Ideální je tak najít místo, kde se teploty pohybují mezi 6 a 18 °C. Bez výkyvů. Ty zbytečně narušují strukturu čokolády a ona ztrácí svou jemnost. Vůbec nejhorší je pro čokoládu ale vlhkost. A pachy. Uzavíratelné sklenice (třeba ty patentní) jsou proto perfektní. Jasně, tyhle tipy užijete jen ve výjimečných případech, když vám vůbec nějaká JANKOVA čokoláda zbude.

Skladov%C3%A1n%C3%AD%20%C4%8Dokol%C3%A1dy

Kde se bere JANKOVA čistá chuť?

Z kakaových bobů. Prvotřídních. Jejich chuť ladíme, ale neředíme. Nenahrazujeme to, co nahrazovat nemusíme. Saháme totiž pouze po těch nejkvalitnějších surovinách. Ty pečlivě přebíráme, šetrně zpracováváme. Nakonec mistrovsky sladíme. A když sladíme, tak jedině třtinovým nebo kokosovým cukremKdyž tuk, tak jedině ten z kakaového másla. A když vanilka, tak jen a pouze ta pravá.

Kakaov%C3%A9%20boby

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení