Časté dotazy

Co je to Bean to bar čokoláda?

Kdybyste hledali lingvistický výklad, tak u Bean to bar jde o anglický výraz znamenající od bobu po tabulku. A fakticky to je vlastně úplně stejné. Od začátku do konce je to v našich rukách. Kakaové boby přímo od farmářů pečlivě přebereme. Pražíme, meleme, temperujeme a nakonec odléváme čokoládu. Takovou, co se vám rozplyne na jazyku a zaplní každý chuťový pohárek. Jak to víme? Protože si to všechno děláme sami. 

Bean%20to%20bar%20%C4%8Dokol%C3%A1da

Jak si čokoládu co nejlépe vychutnat?

V klidu. Nekousat. Nechat ji rozpustit na jazyku a vychutnat si její tóny. Proč? Chuť vnímáme pohárky na jazyku. Jazyk máme v ústech. Pokud čokoládu rozkoušete a spolykáte, v puse si moc dlouho nepobude. A pohárky tak zůstanou poloprázdné. Každá chuť má navíc na jazyku své místo. Sladkou si nejvíce užijete špičkou, hořkost zase až úplně vzadu.

jak_si_vychutnat_cokoladu

Jak skladovat čokoládu?

Tady platí klasická poučka o suchu, chladu a tmě. Ideální je tak najít místo, kde se teploty pohybují mezi 6 a 18 °C. Bez výkyvů. Ty zbytečně narušují strukturu čokolády a ona ztrácí svou jemnost. Vůbec nejhorší je pro čokoládu ale vlhkost. A pachy. Uzavíratelné sklenice (třeba ty patentní) jsou proto perfektní. Jasně, tyhle tipy užijete jen ve výjimečných případech, když vám vůbec nějaká JANKOVA čokoláda zbude.

Skladov%C3%A1n%C3%AD%20%C4%8Dokol%C3%A1dy

Kde se bere JANKOVA čistá chuť?

Z kakaových bobů. Prvotřídních. Jejich chuť ladíme, ale neředíme. Nenahrazujeme to, co nahrazovat nemusíme. Saháme totiž pouze po těch nejkvalitnějších surovinách. Ty pečlivě přebíráme, šetrně zpracováváme. Nakonec mistrovsky sladíme. A když sladíme, tak jedině třtinovým nebo kokosovým cukremKdyž tuk, tak jedině ten z kakaového másla. A když vanilka, tak jen a pouze ta pravá.

Kakaov%C3%A9%20boby