JANKOVA továrna na čokoládu a kávu

Budete teda stavět tu vlastní "továrnu na čokoládu"? Otázka, kterou v posledních týdnech a měsících dostáváme téměř každý den.

Napadlo nás tedy, že Vám trošku přiblížíme, jak na tom aktuálně jsme. Prvně tedy začneme odpovědí. Pevně věříme, že stavět začneme již v následujících měsících. K tomu nám dopomáhej například stavební povolení, které jsme získali již v říjnu minulého roku.

Pohled od cesty na prodejnu, kanceláře a zázemí pro zaměstnance jako (šatny, jídelna atp.). Přímo před prodejnou povede cyklostezka spojující Uherský Brod s Uherským Hradištěm.

A na co teď čekáme? Kéž bychom čekali. V současné době desítky lidí každý týden pracují na prováděcí dokumentaci. Tedy takových výkresech, které už přesně popisují použité materiály a stavební řešení.

Situační výkres umístění "továrny na kávu a čokoládu".

Na spodní straně cesta vedoucí z Hradčovic směrem k Veletinám. Právě podél této cesty povede cyklostezka a odtud nahlédnete do naší prodejny. Naopak úplně nahoře, tam kde končí naše parkoviště, tak tam je to už jen kousek k železnici. Celý pozemek totiž leží pouze cca 200metrů od vlakového nádraží v Hradčovicích.

Půdorys prvního patra.

Úplně nahoře vidíte náš sklad s posuvnými regály. Dostaneme do něj přibližně 900 palet kávy, čokolády, obalového materiálu a dalších surovin.

Níže v pravé části výroba čokolády a v levé části expedice s gate pro nakládání zásilek. Místnost 1.21 mezi expedicí a skladem je také velmi důležití. Zde budeme pražit kávu Coffeespot na novém, ještě větším pražícím stroji, než je aktuálně v Babicích. Opět to bude Loring a již nyní je více než půl roku v Americe objednaný

Ve spodní pravé části je prodejna.

Schéma rozvodu teplé a studené vody. Čerpadla, ventily, nádrže atd.

A to do takových detailu, že již nyní tušíme, jaké použijeme záchody, obklady a nebo jaká baterie bude zdobit naše umyvadla. A to se vůbec nebavíme o použitých technologiích, rekuperacích, chlazeních, kompresorovnách, akumulaci teplé i studené vody nebo solární elektrárně. Možná to přeháníme, ale stavba naší vlastní haly není jen náš sen. Je to také naše životní investice.

Interiér prodejny. Pohled z prodejní části do "kavárenské", která bude moci sloužit díky posuvným stěnám také jako "zasedací místnost". Případně místnost pro školení, školní zájezdy apod. Z této čísti je také okno přímo do výroby.
Opačný pohled. Z části "kavárna" do části "prodejna". Čerstvá káva Coffeespot s čokoládou JANEK v jedné prodejně.

Dala by se označit za strategickou. Přestože celých (nyní téměř osm let) šetříme každou korunu, tak to pro nás je fakt velká investice. A takové je dobré dobře připravit.

Nejspíš také proto, že jsme začínali úplně od píky. Vzali jsme peníze našetřené z brigád, koupili formy na čokoládu, na leasing nějaký ten stroj a začali. A neradi bychom kvůli chybě začínali znovu. Ta cesta byla a je krásná, ale také těžká. Proto i teď objednávku po objednávce škudlíme a k tomu ladíme co nejlepší plány.

A věřte, že každý váš menší nebo větší nákup nás posunuje blíž k našemu snu. A moc si toho vážíme. ❤️