JANEK sbírá Oscary

I když vyhráváme každý rok, na stříbrném plátně nás stejně neuvidíte. Sošky sice taky nemáme, ale ocenění za chuť jo. Přece jen radši než kameru máme náš melanžér (a hlavně čokoládu, samozřejmě). 


Great Taste Awards, aneb gastronomičtí Oscaři

Přezdívka mluví jasně – jedná se o světově nejprestižnější cenu za chuť. Více než 500 odborníků zasedne a hodnotí nejrůznější pochoutky. S počtem účastníků roste i konkurence. Zatímco do prvního ročníku 1993 se přihlásilo necelých 100 výrobců, poslední ročníky soutěžilo přes 14 000 přihlášených. A my byli mezi nimi. 

S radostí můžeme oznámit to, co jsme věděli. Vaše chuťové buňky jsou stejně vytříbené jako těch nejlepších šéfkuchařů a kritiků na světě! 


Oceněné čokolády od JANKA

2020

Lískovka

Lískovka – 71% lískoořískový krém s kakaem

Otočíte víčkem a přivoníte. Pak už jen doufáte, že vám něco z toho lahodného krému z lískových oříšků zbyde. Nebo, že je ta sklenice bezedná. Prvnímu nikdo z nás nevěří a to druhé jsme zatím nevynalezli.

 

Madagaskar Great Taste50% Bean to bar mléčná čokoláda – Madagaskar

Ty nejlepší kakaové boby z Madagaskaru jsme zalili kapkou mléka. A voilà (jak by řekli na Ostrově zázraků) – vítězná čokoláda je na světě. Boduje nejen u porotců, ale také u vás. Jde pořád na dračku.


2021

Pralinka slaný karamel Great Taste

Pralinka JANKŮV slaný karamel 

Jestli nějaká příchuť dobývá svět, pak je to stoprocentně slaný karamel. A když se zabalí do poctivé JANKOVY čokolády? Výhra! V tomhle případě obrazně i doslova. Vy navíc můžete vybírat z mléčné, hořké i bílé skořápky.

Dominikánská republika Great Taste

60% Bean to bar mléčná čokoláda – Dominikánská republika

Přitvrdili jsme a do soutěže poslali o 10 % silnější čokoládu než předchozí rok. A jak se říká – byli jsme po zásluze potrestáni. Tentokrát dalším oceněním Great Taste. 


2022

Bean to bar Peru40% Bean to bar mléčná čokoláda – Peru 

Naše nejjemnější bean to bar čokoláda nezklamala. Porotcům se během chvilky rozplynula na jazyku, ale dojem zanechala ještě dlouho potom. 


Když nevíte co, dejte si všechno

JANKŮV balíček Great Taste

Balíček pro ty, kteří chtějí zjistit, jak chutná vítězství. Najdete v něm všechny pochoutky z naší čokoládovny, které do roku 2021 dostali ocenění Great Taste. Slibujeme, že nebudete vědět, co načnout dřív.