Pravá horká čokoláda od JANKA

Připravte si s námi JANKOVU Pravou horkou čokoládu – klasiku, která vždy zahřeje tělo i duši a jemně pohladí naše chuťové pohárky.

Chladné dny střídají mrazíky. Kopce a hory pokryl sníh. Občas se do nás opře silný vítr, který pěkně štípe na tváři. Jsme uprostřed zimy. Sice už není, jak tomu bývávalo ještě pár let dozadu, i tak je tohle období časem, kdy si rádi dáme něco na zahřátí. S pozdním odpolednem se uchylujeme do kaváren, kde si sedneme k dobré kávě, kousku dortu, nebo právě horké čokoládě. Ideálně té husté s pořádnou porcí šlehačky. Co takhle si ji udělat i doma? Pravou horkou? Tu od JANKA! Když sedíme u televize nebo u kamen a honí nás mlsná. A proto jsme tady s jednoduchým receptem, podle kterého si doma můžete lahodnou horkou čokoládu udělat. Zabere vám to pár minut, ale tento sladký výsledek stojí za to! Vykouzlí vám úsměv na tváři a zahřeje na celý večer.
JVC_1544-uvodni

Pojďme na to!
Za přípravou nehledejte žádné složitosti, ani nemusíme experimentovat. Protože Pravá horká čokoláda od JANKA je geniální sama o sobě a je složená pouze z kakaových bobů, kokosového cukru a kakaového másla.

Co budeme potřebovat?

Jak ji připravíme?

  1. Vyšleháme si šlehačku, do které přidáme trochu cukru pro lepší konzistenci.
  2. Zahřejeme mléko na mírném plamenu nebo stupni. Dejte pozor, aby se nepřipalovalo.
  3. Do horkého mléka (120 ml) nasypeme 2-3 lžíce Pravé horké čokolády a přidáme špetku soli pro, která podpoří sladkou chuť čokolády a mícháme.
  4. Pokud máte šlehač na mléko, rozhodně ho použijte. Pomůže vám s vyšleháním a rozpuštěním čokoládu a nádherně ji napění.
  5. Takto připravenou horkou čokoládu nalijeme do skleničky, přidáme šlehačku a na vrch posypeme nastrouhanou čokoládou.

Poměry pak záleží na vás. 😊

Tip: Pokud si chcete tuhle klasiku nějak okořenit, můžete přidat chilli nebo skořici.

 Přejeme dobrou chuť! :-)