Připravte si s námi JANKOVU Pravou horkou čokoládu – klasiku, která vždy zahřeje tělo i duši a jemně pohladí naše chuťové pohárky.
Chladné dny střídají mrazíky. Kopce a hory pokryl sníh. Občas se do nás opře silný vítr, který pěkně štípe na tváři. Jsme uprostřed zimy. Sice už není, jak tomu bývávalo ještě pár let dozadu, i tak je tohle období časem, kdy si rádi dáme něco na zahřátí. S pozdním odpolednem se uchylujeme do kaváren, kde si sedneme k dobré kávě, kousku dortu, nebo právě horké čokoládě. Ideálně té husté s pořádnou porcí šlehačky. Co takhle si ji udělat i doma? Pravou horkou? Tu od JANKA! Když sedíme u televize nebo u kamen a honí nás mlsná. A proto jsme tady s jednoduchým receptem, podle kterého si doma můžete lahodnou horkou čokoládu udělat. Zabere vám to pár minut, ale tento sladký výsledek stojí za to! Vykouzlí vám úsměv na tváři a zahřeje na celý večer.
Pojďme na to!
Za přípravou nehledejte žádné složitosti, ani nemusíme experimentovat. Protože Pravá horká čokoláda od JANKA je geniální sama o sobě a je složená pouze z kakaových bobů, kokosového cukru a kakaového másla.
Co budeme potřebovat?
- 2-3 lžíce Pravé horké čokolády od JANKA
- 60-150 ml plnotučného mléka (záleží na vás, jak hustou čokoládu chcete mít)
- špetku soli
- cukr
- šlehačku
- nastrouhanou čokoládu na posypání
Jak ji připravíme?
- Vyšleháme si šlehačku, do které přidáme trochu cukru pro lepší konzistenci.
- Zahřejeme mléko na mírném plamenu nebo stupni. Dejte pozor, aby se nepřipalovalo.
- Do horkého mléka (120 ml) nasypeme 2-3 lžíce Pravé horké čokolády a přidáme špetku soli pro, která podpoří sladkou chuť čokolády a mícháme.
- Pokud máte šlehač na mléko, rozhodně ho použijte. Pomůže vám s vyšleháním a rozpuštěním čokoládu a nádherně ji napění.
- Takto připravenou horkou čokoládu nalijeme do skleničky, přidáme šlehačku a na vrch posypeme nastrouhanou čokoládou.
Poměry pak záleží na vás. 😊
Tip: Pokud si chcete tuhle klasiku nějak okořenit, můžete přidat chilli nebo skořici.
Přejeme dobrou chuť! :-)