Kvalitní čokoláda
Kvalitní čokolády
Cože to ten JANEK dělá? Vážně kvalitní čokoládu. A když říkáme kvalitní, myslíme tím nejkvalitnější. Čokoláda, která křupe, další chroupe a najde se i taková, co se prostě jen lehce rozplývá na jazyku. Posypali jsme je chilli, pepřem, jahodami nebo ořechy – a všechno do sebe stejně zapadá. Stačí mít totiž kvalitní suroviny. Znát jejich původ, pečlivě je přebrat a nakonec poctivě zpracovat. Tradici zkombinovat s moderními technologiemi. Jenom pak totiž chutnají naše čokolády přesně tak, jak mají.
Jaká ta čokoláda vlastně je?
Mohli bychom tady teď vyprávět pohádky o tom, co všechno kvalitní česká čokoláda je a co naopak vůbec. Jaká by měla být a co od ní čekat. Ale proč vás krmit slovy. Zkuste to radši na vlastní jazyk a nebezpečí. Nebezpečí? Jakto? To, co děláme, totiž způsobuje okamžitou závislost na kvalitní čokoládě.
Proč JANKOVY kvalitní čokolády slova nepotřebují?
Protože prostě chutnají tak, jak české čokolády chutnat mají. Hořké, mléčné nebo bílé? Je to jedno, protože kvalitní umí být všechny. Když jsme se v roce 2015 do téhle šílenosti pustili, věděli jsme jediné. Naše práce bude mluvit sama za sebe. A toho se držíme. Jsme podobně struční jako seznam složení na našich obalech. Pokud nejste spisovatel, tak poctivé řemeslo žádné romány nepotřebuje. A kvalitní čokoláda zase stojí na několika málo kvalitních ingrediencích. Neředí se rostlinnými oleji. Neschovává se za hory cukru. Naopak. Přiznává se ke všemu ve své nejčistší podobě. Není tak ničím jiným než čokoládou bez výmluv.