Domácí mléčná čokoláda
Domácí mléčná čokoláda
Domácí mléčná čokoláda – to jsou ta nejlepší kakaová zrna zalitá sklenkou plnotučného mléka. Ale jen trochou, na zjemnění. Tak, aby se neutopila výrazná chuť domácí práce. A věřte, že naše mléčné čokolády vás jen tak nudit nebudou. Zasypali jsme je totiž chilli, pepřem, jahodami nebo ořechy. Tak, aby do sebe všechno zapadlo. Je to jednoduché. Stačí mít kvalitní suroviny, znát jejich původ, pečlivě je přebrat a nakonec poctivě zpracovat. Tradici zkombinovat s moderními technologiemi. A nechat tomu čas. Neuspěchat to. Vždyť to se doma ani nehodí.
Jaká ta čokoláda vlastně je?
Mohli bychom tady teď vyprávět pohádky o tom, co všechno domácí mléčná čokoláda je a co naopak vůbec. Jaká by měla být a co od ní čekat. Ale proč vás krmit slovy. Zkuste to radši na vlastní jazyk a nebezpečí. Nebezpečí? Jakto? To, co děláme, totiž způsobuje okamžitou závislost na kvalitní čokoládě.
Proč JANKOVA domácí mléčná čokoláda slova nepotřebuje?
Protože prostě chutná tak, jak čokoláda chutnat má. Když jsme se v roce 2015 do téhle šílenosti pustili, věděli jsme jediné. Naše práce bude mluvit sama za sebe. A toho se držíme. Jsme podobně struční jako seznam složení na našich obalech. Pokud nejste spisovatel, tak poctivé řemeslo žádné romány nepotřebuje. A domácí mléčná čokoláda zase stojí na několika málo kvalitních ingrediencích. Neředí se rostlinnými oleji. Neschovává se za hory cukru. Naopak. Přiznává se ke všemu ve své nejčistší podobě. Není tak ničím jiným než čokoládou bez výmluv.