Vánoční lízátka
Vánoční lízátko
Když venku padá sníh (většinou aspoň na horách), Ježíšek klepe na dveře a nejvíc času člověk tráví v obchodech sháněním dárků, zachrání ho jedině vánoční lízátka. Jemné, lehké a bezstarostné. To, co nám všem přesně v chybí. Stačí jedno jediné a vánoční pohoda je zpátky. Čisté prsty, zato chuťové pohárky naplněné po samotný okraj. Nešulíme je. Naopak. Formy ručně vyléváme tou nejkvalitnější domácí čokoládou. Přesně tou, z které u nás děláme všechno. Nic nepodceňujeme. Pečlivý výběr surovin, poctivé tradiční zpracování za doprovodu moderních technologií. Přesně tak, aby každé naše vánoční lízátko vážně chutnalo. A neroztýkalo se mezi prsty. I když to by stejně nemělo šanci stihnout.
Jaká vlastnějsou?
Mohli bychom tady teď vyprávět pohádky o tom, co všechno vánoční lízátko je a co naopak vůbec. Jaké by mělo být a co od něj čekat. Ale proč vás krmit slovy. Zkuste to radši na vlastní jazyk a nebezpečí. Nebezpečí? Jakto? To, co děláme, totiž způsobuje okamžitou závislost na kvalitní čokoládě.
Proč JANKOVA vánoční lízátka slova nepotřebují?
Když jsme se v roce 2015 do téhle šílenosti pustili, věděli jsme jediné. Naše práce bude mluvit sama za sebe. A toho se držíme. Jsme podobně struční jako seznam složení na našich obalech. Poctivé řemeslo totiž žádné romány nepotřebuje. A pořádné vánoční lízátko zase stojí na několika málo kvalitních ingrediencích. Neředí se rostlinnými oleji. Neschovává se za hory cukru. Naopak. Přiznává se ke všemu ve své nejčistší podobě. Není tak ničím jiným než čokoládou bez výmluv.