Míša dezert do skleničky

Sladká a osvěžující svačinka, kterou máte hotovou do 15 minut.

Léto se pomalu loučí, školní zvonění už opět zní a dny jsou kratší a chladnější. Ale proč si neponechat trochu slunce i do podzimních dnů? Připravili jsme pro vás rychlý a lehký recept na domácí Míša dezert do skleničky – svěží tvarohový krém s čokoládovou polevou z poctivé čokolády JANEK, který vám připomene prázdninovou pohodu a chuť léta.

Tento dezert je ideální jako sladká svačinka po škole, odměna po práci nebo jemná tečka po večeři. A co je nejlepší – zvládne ho opravdu každý. Bez pečení, bez složitostí, jen čistá radost.JVC_7556-c

Co budeme potřebovat (na 2 porce):

  • ¾ tabulky hořké čokolády JANEK (klidně můžeme i celou)
  • 250 g tučného tvarohu
  • 1-2 lžíce medu
  • trocha vanilkového extraktu (pokud máte vanilkový lusk, tak vanilkový lusk)
  • smetana
  • piškoty
  • sezónní ovoce (maliny, borůvky) a lístky máty na ozdobu

JVC_7516-c

Postup:

  1. Příprava krému
    Tvaroh vyšleháme s medem a vanilkou do jemného krému.
  2. Vrstvení
    Na dno skleniček dáme rozlámané piškoty a na ně přidáme vrstvu připraveného tvarohového krému.
  3. Čokoládová poleva
    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme lžíci smetany, aby nám vznikla jemná poleva. Tu následně nalijeme na tvarohový krém. Navrch přidáme sezónní ovoce (například maliny a borůvky) a lístek máty na dozdobení. 
  4. Chlazení
    Dáme vyhladit do lednice na 1-2 hodiny a poté podáváme.

Tip: Místo hořké čokolády můžeme použít mléčnou. Maliny dodají lehkou kyselost, borůvky zase jemnou sladkost. Získáte tak dokonalou rovnováhu chutí, která vás přenese zpátky do letních dnů.

Ať už se těšíte na podzimní barvy, nebo vám je ještě trochu smutno po horkých dnech, s Míša dezertem do skleničky od JANKA si kousek léta můžete vychutnat kdykoli.

Přejeme dobrou chuť! :-)

PS Chcete další recepty, tipy a inspiraci? Sledujte náš Instagram nebo si přečtěte další články na blogu.