Jeden den s Radimem Veleckým - 2. díl rubriky "Jeden den s..."

Práce s čokoládou přináší každý den nějakou výzvu, své o tom ví i náš výrobní ředitel Radim Velecký. Právě o něm je 2. díl rubriky "Jeden den s...". V té vám napříč firmou představujeme naše kolegy a přiblížíme jejich práci. 

Ahoj Radime, můžeš se nám v krátkosti představit?

Jmenuji se Radim Velecký, mám 30 let. Svůj volný čas rád trávím se svou rodinou. Rád pracuji kolem domu a na zahradě.

Jak ses dostal k JANKOVI a jak dlouho tady pracuješ?

Když jsem končil vysokou školu, JANEK zrovna hledal někoho do výroby a mně to přišlo jako skvělá příležitost, jak se uplatnit ve svém oboru (chemie a technologie potravin). Pracuji zde tedy 5 let.

Jaká je tvá aktuální pozice a můžeš nám ji přiblížit?

Momentálně zastávám funkci výrobního ředitele. Starám se o chod výroby od sestavení výrobních plánů přes rozdělení práce zaměstnancům až po kontrolu hotových produktů. Zároveň taky dohlížím na kvalitu vstupních surovin a na dodržování správných výrobních postupů.

Jak vypadá tvůj pracovní den v sezóně?

Po příchodu do práce zkontroluju stav skladových zásob a porovnám ho se stavem objednávek. Podle toho rozdělím práci zaměstnancům na daný den, tak aby bychom byli schopni co nejdříve expedovat. Zároveň také s kolegyní neustále kontrolujeme stav vstupních surovin, který se v sezóně rychle mění. Současně míváme také krátké porady s obchodním oddělením, balírnou a expedicí, hlavně v sezóně musíme být v neustálém kontaktu.

V mezičase samozřejmě také stále komunikuji se svým oddělením, aby nikde nevznikl žádný vážný problém, který by nás zbytečně brzdil. Pokud je potřeba, jdu samozřejmě pomoct přímo do výroby.

Není to tedy jen práce za počítačem, ale aktivně se podílíš i na výrobě.

Jak už jsem zmiňoval v předchozí odpovědi, nesedím jenom za počítačem, při mé pozici to ani nejde, ale ve výrobě se neustále pohybuji a přikládám také aktivně ruku k dílu. Pokud nic nehoří, podílím se také na vymýšlení nových příchutí a na vývoji novinek.

JVB_7443-2000

Co je na této pozici nejnáročnější obzvlášť v sezóně?

V sezóně je nejnáročnější většinou závod s časem, ať už z hlediska čistě pracovního nebo také z toho osobního. V práci se snažíme co nejvíce flexibilně reagovat na příchozí objednávky, co nejrychleji vyrobit chybějící zboží, aby mohlo být rychle vyexpedováno. Z osobního hlediska je pak těžké přijít domů v nějaký rozumný čas. :)

Proč sis vybral práci v čokoládovně? Co se ti na této práci líbí?

Jak už jsem zmiňoval v úvodu, k práci v čokoládovně jsem se dostal docela náhodou, kdy jsem u Vaška Durďaka (spolumajitel Čokoládovny JANEK) na Facebooku viděl inzerát. Dnes jsem za to ale neskutečně rád, jelikož mi práce umožňuje profesní růst, s čímž je samozřejmě spojený také i osobní rozvoj. Na této práci mám rád vícero věcí, například rozmanitost mé pracovní náplně, ale také třeba to, že přicházím do styku s kvalitními surovinami.

Jelikož jsem na začátku nastupoval jako první zaměstnanec do výroby, postupně jsem si vyzkoušel také všechny stroje, přičemž u velké části z nich jsem byl přímo u jejich zavádění do provozu. 

Na závěr: máš nějaké moto, kterého se v práci držíš?

Motto: Čím větší nervy máš, tím více čokolády si dej!

Pralinky, tabulkové čokolády, figurky, obalované plody, krémy, na zakázku nebo sezónní čokolády. Za tím vším najdete práci našeho výrobního oddělení. Ochutnejte naši čokoládu.