JANKOVO pečení s kvalitní čokoládou

Pečete rádi? Milujete čokoládu? Ještě více pečení s čokoládou? Tak tohle je pro vás. Jasně. Každý má svůj recept na to nejlepší čokoládové suflé. Tohle jen ten náš. Takže jestli se doma teď nudíte a máte chuť na nějakou čokoládovou bombu, tak jdeme na to.

Nejspíš se momentálně doma nudíte, díky omezením, která přinesl „koronavirus“. Čas tedy snad máte. Jste připraveni upéct nejlepší čokoládové suflé svého života?

JANKŮV recept a suroviny na suflé

Ingredience (na 6 porcí)

  • 108g cukr moučka
  • 108g máslo 
  • 108g hořká čokoláda Janek 64%
  • 72g hladká mouka
  • 4 vejce
  • Polohrubá mouka – na vysypání forem

 

Postup přípravy

  1. Připravíme si vodní lázeň, ve které rozpustíme horkou čokoládu JANEK 64% s máslem.
  2. Mezitím, co se nám čokoláda rozpouští, tak ušleháme čtyři vejce.
  3. K ušlehané pěně z vajec přisypeme 108g cukru a dobře promícháme.
  4. Nyní rozpuštěnou čokoládu s máslem přimícháme do pěny z vajec a cukru, dobře promícháme, aby v těstě nebyly hrudky.
  5. Přes sítko přesejeme po malých dávkách mouku přímo do těsta.
  6. Vymažeme si formy máslem a vysypeme polohrubou moukou.
  7. Těsto nalijeme do forem tak, aby nepřesahovalo půlku, mohlo by se stát, že nám suflé z forem přeteče.
  8. Pečeme 10-15 minut na 180 stupňů (dle trouby). Těsto by mělo být uprostřed propadlé, abychom ho nepřepekli, na to opravdu pozor! Po vytažení z trouby ještě malinko dojde.
  9. Vyklopíme na talíř, podáváme nejlépe teplé. Ozdobit můžeme ovocem, nejlepší jsou jahody, maliny, borůvky.

Přejeme Vám dobrou chuť

 Obrázek článku