JANEK peče soufflé

Díky tomu, že jsme použili francouzský název, zníme jako praví gurmáni. Ale když my tenhle recept fakt milujeme a trochu toho gurmánství si odepřít nemůžem. Místo soufflé navíc klidně můžete říkat Čokoládový dortík, z kterého teče čokoládový krém a je prokletě dobrej.

Tak dost povídání. Čas na pečení.

JANKOVO soufflé
(aneb Čokoládový dortík, z kterého teče čokoládový krém
a je prokletě dobrej)

Obrázek článku

 

Ingredience (na 6 porcí)

  • 108 g cukr moučka
  • 108 g máslo 
  • 108 g hořká čokoláda Janek 64 %
  • 72 g hladká mouka
  • 4 vejce
  • polohrubá mouka nebo kokos – na vysypání

 

Postup

  1. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu JANEK 64 % s máslem.
  2. Mezitím ušleháme čtyři vejce.
  3. K ušlehané pěně z vajec přisypeme cukr..
  4. Čokoládu s máslem přimícháme do vaječné pěny s cukrem.
  5. Hladkou mouku přesejeme přes sítko do těsta.
  6. Formy vymažeme máslem a vysypeme.
  7. Těsto nalijeme do forem. Maximálně do půlky, jinak těsto přeteče!
  8. Pečeme 10–15 minut na 180 stupňů (dle trouby). Těsto by mělo být uprostřed propadlé. Hlídejte ho, ať se vám nepřepeče. 
  9. A můžete jíst. Třeba s ovocem, šlehačkou nebo zakysankou.

A teď už jen dobrou chuť!

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení