Proč je čokoláda lepší než první pusa?

První lásky, první pusy. Občas to přijde už ve školce, jindy se na to čeká „celou věčnost“. Všichni známe povídačky o motýlcích v břiše a sladké vzpomínce na celý život. Jenže co když ti motýlci v břiše jsou spíš tak trochu švábi a celá ta vzpomínka chutná po pelyňku? Bohužel ne ve formě absintu. Takže žádná opilost láskou.

valentynske_darky

Pravda je taková, že ty poprvé většinou vážně stojí za zlámanou čokoládu plnou éček. Ale co už. I nás dostalo tohle zamilované období, a tak si prostě trochu vylejeme srdíčko. Tu trpkou pachuť vzpomínek zjemníme naší největší láskou. Pořádnou čokoládou.

Víc pokusů

První pusa je jen jedna. Když to nevyjde, není prostor na reparáty. Každá další pusa bude lepší a lepší, jenže tu první to nezmění. A to je k pláči. Nebo k smíchu.

valentysky_darek

Radši tisíc čokolád než jednu první pusu. Hořká, mléčná nebo pralinky s příchutěmi. Pokaždé je to jiné. Pokaždé je to jako jako poprvé. I když je to pořád čokoláda.

Slintání povoleno

U první pusy je se slinami problém. Člověk to ještě neumí pro danou situaci regulovat. Buď je z toho potopa (a otíráme se až na čele) nebo to drhne. Je to sice pár vteřin, ale tohle se nezapomíná. A jeden se stresuje před, po i během.

valentynska cokolada srdce

S čokoládou je to mnohem jednodušší. Vložíme do úst a necháme pracovat tělesné teplo a sliny. Čokoláda to má ráda a pomalu se rozpustí. Díky tomu se rozvinou všechny chutě. Postupně. 

Žádné trapné historky

Lidi milujou historky. A ty trapné o to víc. Znáte to, cizí neštěstí. Může se toho stát spoustu. Špatný dech, slintání, trapně položené ruce, nepochopení situace. Sice o nic nejde, ale v ten moment je to jako konec světa.

cokolada6

U pořádné čokolády tohle nehrozí. Veškerá překvapení jsou příjemná. A když někdo bude mít jakékoliv řeči, umlčte ho. Kouskem čokolády, které prostě nedokáže říct ne.

Čas nehraje roli

Kolik vteřin má dokonalá první pusa trvat? A jak vlastně poznám, že už končí? Upřímně těžko. Ty naše vnitřní stopky tikají každému úplně jinak. Pro jednoho věčnost, pro druhého mrknutí oka. A to trapné ticho, když jeden cukne a druhý se ne a ne odlepit, je asi úplně nejhorší.

Zato čokoláda je benevolentní. Lízátko zvládnete i během sprintu na autobus. Nebo si naopak můžete dlouze vychutnávat jednotlivé tóny. Pěkně v klidu. Každý způsob má svoje. Na čase totiž nezáleží, když jste s tou pravou.

Nehrozí zlomené srdce

První pusy s sebou nesou obrovské riziko – první zlomené srdce (ne to čokoládové). A to bolí. Setsakramentsky.

Na druhé straně existuje láska na celý život. Na první ochutnání. U poctivých čokolád nehrozí, že se jen tak změní nebo vás opustí. Zůstane s vámi v dobrém i ve zlém. Je to prostě jistota.

Nemusíte o ní jen snít

Nakonec jsme si nechali úplný valentýnský horor. Život bez první pusy. Někdo na ni může ještě pořád  čekat. Možná o ní sní. A možná je rád, že se mu tyhle emoční trapasy vyhýbají. Srdíčkům, vyznáním lásky. Těm se v následujících dnech nevyhne asi nikdo. A pro single lidi to dokáže být pořádná otrava.

Tak to zkuste zajíst. Ať už jste sami, nebo s někým. Šťastní, nebo nešťastní. Čokoládu můžete pořád. A vždycky je to dobrý nápad. Udělejte radost i sobě. Vždyť lásku nemusíte dávat jen ostatním. Vy si ji od sebe zasloužíte jakbysmet.

nejlepsi_darek_k_valentynu

Upozornění: Během psaní toho článku nebyla zničena žádná klávesnice sbíhajícími se slinami na čokoládu!