Hello summer! To je i letní čokoláda od JANKA

Hello summer! Ještě ne, ještě je čas. My už ale pro vás máme naši Bean tu bar letní čokoládu Hello summer.

Když se řekne léto, každý si vybaví tanec slunečních paprsků a vůni rozkvetlých květů. Nejen ale to, léto je i dovolená a šťavnaté ovoce. Je to čas, kdy svět dýchá spokojeností a radostí, a přitom každý den může přinášet nová dobrodružství plná slunečního svitu a svěžího vánku. Jsou to ale i světlušky, které již v červnu rozzáří oblohu. Zkrátka jsou to okamžiky plné barev, zvuků, vůní a chutí, které probouzejí v duši nekonečnou harmonii a přitom roztlučou srdce. Ať už je to ten dobrodružný výlet, dolovená, nebo třeba jen lenošení na trávníku s dobrou knihou, kávou a tabulkou čokolády. Zkrátka léto ucítíte na jazyku, když si dáte čokoládu Hello summer od JANKA.

JV9_9520

Co je čokoláda Hello summer?

Pojďme se podívat na tuhle letní Bean to bar čokoládu, která vzniká od samotného bobu až po lahodnou a osvěžující tabulku čokolády. Než ji ochutnáme, musíme ji nejprve vyrobit, a to od úplného začátku. Pěkně ručně, kdy nejprve zrnko po zrnku těch nejkvalitnějších bobů z celého světa protřídíme. Veškeré nečistoty a špatné kusy letí okamžitě pryč. Zbyde jen ten nejčistší základ. Ten dáme do pražičky, kde teprve začíná ta skutečná kakaová symfonie. Aby chuť jednoduše hrála, musí se všechno perfektně sladit. Každá odrůda totiž potřebuje jinou teplotu i čas, aby maximálně rozvinula svůj chuťový profil a nepřišla o cenné látky. Zchlazené kakaové boby sice už pořádně voní, ale ještě se úplně nevylouply. Aby nám zůstaly tzv. nibsy, musíme boby pomalu a šetrně odslupkovat a nadrtit. Mezi žulovými kameny melanžéru tyto sypké kousky meleme i několik dní, abychom je proměnili v jemnou a lehkou kakaovou hmotu. Vznikající teplo přirozeně uvolňuje kakaové máslo a vše se začíná propojovat. Následuje zrání i několik měsíců, aby se vše spojilo v jedinečnou chuť a typické čokoládové aroma. Temperací dodáme čokoládě její typický lesk a křupavost. Teď už jen stačí čokoládu odlet do formy, vyklepnout a zabalit.

JV9_8757

A proč tedy Hello summer?

Do čokolády přidáváme lyofilizovanou Physalis neboli Mochyni. Tento druh exotického ovoce zelenožluté až oranžové barvy připomínající třešně nebo cherry rajče dodá čokoládě sladkokyselou a šťavnatou chuť. Vůní pak připomíná jahody nebo ananas. Mochyně je bohatá na vitamíny A, C a B a obsahuje vysoký podíl antioxidantů, které jsou tělu prospěšné. Není to skvělé? Dát si čokoládu, která je zároveň i zdravá a v létě vás osvěží? To je Hello Summer.

JV9_8947

Nalaďte se na léto s námi a...